5 Kasım 2008 Çarşamba

Çarkıfelek Dönüyor

Çok değil, 3 hafta önce Hürriyet'in salı günleri gazete ile birlikte gelen Hürriyet Spor'a konuk oldu. Galatasaray'ı Bursa'da 2-1 yendikten sonraki hafta. Öyle bir ropörtaj yapmıştı ki, öyle laflar söyemiştiki;
"..Mourinho gibi hocalar hala kağıtla futbolcusuna taktik veriyor, biz o devirleri çoktan geçtik, futbolcum sahaya çıktığında ne yapıcağını bilmek zorunda...Türk hocalarına klupler güvenmiyor, uzun vadeli yatırım yapmaktan kaçıyorlar böyle olunca gelecek yerine günle ilgileniyorsun..Gittiğim her takımda gençleri çıkardım, onları oynattım, şimdi Bursa'da bir çok gencimiz var, gelecek pırıl pırıl.."
Neler oldu acaba Bursa'dada bir anda fikri değişti Samet Hoca'nın. Mesut Bakkal'ı gönderen Gençlerbirliği görevi için Bursaspor'dan istifa edip daha imzası kurumadan yeni bir imza attı. İstifa için yaptığı açıklamada düşündürücü;
"...Bu süreç boyunca her ne kadar bir takım eksiklerimiz olsa da bugünkü tabloya bakıldığında önemli adımlar attığımıza inanıyorum. Fakat, bu gerçeğe rağmen üzülerek görüyorum ki, Bursaspor'daki olumsuz hava hala devam ediyor. Dolayısıyla bana da gelinen bu noktada son adımı atarak, görevi bırakmak kalıyor..."

3 hafta önce söylenenlere bakılıp şu istifa nedenine bakıldığında çelişkilere giriyor insan. Tamam belki Beşiktaş geçmişi yüzünden Bursa taraftarı tarafından çok hoş karşılanmadı ama esas bu hoşnutsuzluğun nedeni kendisinde aramalı. Hatta ligimizde çalışan bir çok takım ve klup hocası bu hoşnutsuzlukların nedenini düşünmeli. Bütün ülke futbol ile yatıp kalkıyor, hemen hemen herkes dünya liglerini de çok yakından takip ediyor. Hiç bir ligte olmayan 6-7-8. hafta teknik direktör sirkülasyonu Türkiye'de yıllardır moda. Bunun sonucunda ne taraftarlar teknik direktörlere güveniyor, ne teknik direktörler kluplere, ne de futbolcular teknik direktörlerine. Bu açmaz da futbolun kalitesini belli ediyor ülkemizdeki. Dünya 3.sü olduk akıllanmadık, 2 kupayı kaçırdık üstüste, şimdi Avrupa Şampiyona'sında yarı final oynadık ne bir kalite artışı ne de bir anlayış değişimi. Ligin sonu aynı...3 büyükler gene şampiyon olur, Anadolu'nun şampiyonluk mucadelesi Bank Asya liginde devam eder.

Hiç yorum yok: