26 Ağustos 2008 Salı

Skibbe


Gelişide olaylı oldu bu genç almanın, görevide olaylı olucak gibi. Olaylı oldu dedik ama gelişi böle ortalığı kasıp kavuran bir olay değil. Sanki 2-3 haftalık tatilden dönmüşte iş başı yapan adam gibi geldi Skibbe Florya Metin Oktay'a. Bir yanında eski mohikan, rapçi Ümit Davala diğer tarafında geçen senenin mucizeleri Cevat Güler ve Adnan Sezgin. Bir önceki sene gelen şampiyonluğun zararlı kurtçukları taraftarı sarmış; herkesin kafasına "ters bişey olur giderse geçer biri bu takımın başına nasıl olsa şampiyon yapar" mantalitesi yerleşmiş.

Leverkusen'in sıcak sakin ortamından kalkıp geldiği ateş kazanı daha ilk maçında yaktı bu genç ve karizmatik Almanı. Ortalık başına yıkıldı. Galatasaray tarihi teknik direktörü hakkında daha ilk maçında görevi bıraksın, görev için yetersiz gibi tartışmaları görmemişken, Ali Sami Yen'deki taraftar Skibbe'nin biletini tek taraflı olarak hakan balta-servet-emre aşık-emre gungör savunmasının önüne çekilen meira-topal ikilisini kullanarak kesiyor, "adeta takımı skibbe attı, daha fazla dayanmanın alemi yok" diyerek savlarını destekliyordu.

Yıllarca 4-4-2 düzeninde oynamış bir takımı 4-5-1 e oturtmanın zorluğunu çekiyor Galatasaray takımı. Yıllardır Sabri'nin orta açamamasıyla büyüyen bir kuşağın premier league de görüp, hayalini kurmaya tenezul bile etmediği Kewell'ın ortalarına alışmasının tatlı zorluğunu yaşıyor Galatasaray. Yıllardır süren avrupai şişirmeler, her fırsatta kaleciye geri dönen tandomun; ayağında top tutan, oyunu okuyan, oyunu kuran Meira ya alışmasını yaşıyor Galatasaray. Geldiğinden beri Hagi ile kıyaslanan, hep Hagi olması istenen fakat futbol mantalitesi bambaşka olan Lincoln ve onun sıradışı paslarına alışmaya çalışıyor Galatasaray. Ve butun bu alışma çabasının başında genç, yetenekli, hırslı ve genç avcısı bir Alman.

Fransız olmasa direkt olarak "sir" ünvanı vericekleri Arsene Wenger'in ilk Arsenal'in başına geldiğinde "Arsene Who?" diye manşet atan ingiliz basını gibi çok eleştirdik Skibbe'yi. Sonu onun gibi olursa biz ne veririz, onuda tartışmaya başlamak gerek.

Hiç yorum yok: